Oberfranken, Germany, 2008 | Riedel Super-Market is a design study in how to integrate a large area food discounter into an existing small scale historic city context.
The front of the building imitates the pitched roofs of the historic city but converting it into a suprising fluid motion. The deformed fluid body of the shop is adopting to the voids of the city trying to gain as much floor area as possible.
The front facade is set up in order to contribute a new urban square to the city. The glass facade on the ground floor allows the new urban square to flow inside the building reactivating the idea of a supermarket as a market space within the city.

The flat roof of the functional supermarket box is used as gardens and infrastructure for townhouses within the deformed pitched roofs.
status: design study
collaboration: Marcus Keusgen Light and Design